VARNOSTNA VRATA

Niso vsaka vhodna vrata tudi protivlomna. Ne pustite se zavesti cenenim ponaredkom, ali ponudnikom navadnih lesenih vhodnih vrat, ki jih prodajajo kot protivlomna vrata.

ZAKAJ POTREBUJETE PROTIVLOMNA VHODNA VRATA?

Dom je nekaj kar vsi povezujemo z družino, varnostjo in zasebnostjo, zato zagotovo ni prijetno, da neznanec nasilno vstopi v vašo intimo. Tudi, če za trenutek pustimo ob strani možnost odtujitve materialnih dobrin, je enako pomembno upoštevati tudi občutek izgube vaše varnosti. Protivlomna vrata poleg zagotavljanja pristnega občutka varnosti, učinkujejo tudi kot najboljše preventivno sredstvo proti vlomom. Ob pogledu na protivlomna vrata Vovko si bo namreč vsak nepridiprav raje izbral lažjo žrtev.

Kvalitetna protivlomna vrata so varnostno najbolj zaščitena vhodna vrata, zato so bistven del celostne zaščite doma. Vhodna vrata so predvsem v višjih nadstropjih edina vstopna točka v vaš dom, zato so najbolj na udaru nepridipravov. Tudi v pritličnih stanovanjih in stanovanjskih hišah statistika kaže, da se največ vlomov še vedno zgodi skozi vhodna vrata. Če stanujete v pritličju, svetujemo da poleg vgradnje protivlomnih vrat poskrbite tudi za ustrezno zaščito oken in drugih morebitnih šibkih točk.

NA KAJ MORATE BITI POZORNI PRI IZBIRI PROTIVLOMNIH VRAT?

Niso vsaka vhodna vrata tudi protivlomna. Ne pustite se zavesti cenenim ponaredkom, ali ponudnikom navadnih lesenih vhodnih vrat, ki jih prodajajo kot protivlomna vrata. Tudi takoimenovana varnostna vrata vam ne nudijo dovolj kvalitetne zaščite. Le kvalitetna, certificirana protivlomna vrata vas lahko primerno zaščitijo.

Protivlomna vrata so tista, ki so pridobila vse potrebne certifikate o protivlomnosti in ustrezajo standardom 3. varnostnega razreda (višji razred predstavlja večjo varnost, za stanovanja in hiše se uporabljata 3. in 4. varnostni razred).

Taka vhodna vrata imajo kvalitetno jekleno konstrukcijo vratnega krila in podboja, ki je zelo odporna na poskuse vloma, obložena so z lesenimi paneli, v konstrukcijo pa je vgrajena toplotna in zvočna izolacija. Izdelana so s pomočjo visokotehnoloških procesov, kot so robotsko varjenje in laserska meritev odstopanj. Bistvena je tudi popolna varnostna oprema in okovje, in sicer večtočkovna ključavnica, ki se blokira ob poskusu vloma in ima dodatne fiksne zatiče; kvaliteten cilindrični vložek z zaščitenim profilom, ki onemogoča ponarejanje ključev, in ima tudi varnostni ščit ali rozeto, ki ga varuje pred vrtanjem in lomljenjem; omejilec odpiranja; širokokotno kukalo; ter druge varnostne elemente.

Sodobna protivlomna vrata imajo v notranjosti tudi več slojev toplotno in zvočno izolativnih materialov, ter kvalitetna tesnila, ki onemogočajo uhajanje zraka in vdor vlage. Taka kombinacija toplotne in zvočne izolacije zagotavlja odlične rezultate pri zmanjševanju hrupa s hodnika in preprečevanju uhajanja toplote.

Seveda morajo imeti vsaka kvalitetna protivlomna vrata priložene certifikate, ki dokazujejo, da vrata dosegajo navedene lastnosti na področju protivlomnosti ter toplotne in zvočne izolacije, ter znak CE, ki zagotavlja skladnost v kakovosti. Protivlomna vrata za hiše, ki so izpostavljena vremenu, pa morajo imeti tudi ustrezno zaščito pred vremenskimi vplivi.

SE BOSTE S TAKIMI VRATI POČUTILI KOT V ZAPORU?

Občutek zaprtosti kot v zaporu skrbi le nekatere stranke, ki se še zanimajo za nakup, vendar jih občutek mine ko si vrata ogledajo v živo v našem razstavnem salonu. Protivlomna vrata so zaradi novih tehnologij in materialov precej tanjša kot so si predstavljali, prav tako pa so oblečena v lesene obloge v barvah naravnega lesa, tako da dajejo vtis klasičnih vhodnih vrat in prav nič ne spominjajo na zapor. Od strank, ki imajo vgrajena naša protivlomna vrata, nismo še nikoli prejeli informacije, da bi imeli zaradi vrat kakršenkoli občutek nelagodja, ampak ravno nasprotno, stranke se počutijo bolj varne in bolj sproščene.

KAKO PA SE VRATA VGRADIJO?

Pri podjetju Vovko poskrbimo za celoten postopek menjave vhodnih vrat. Najprej se na lokaciji oglasi naš tehnični strokovnjak, ki opravi brezplačno meritev dimenzij ter svetovanje o izbiri vrat in ostalih elementov. Protivlomna vrata potem izdelamo, jih pripeljemo, odstranimo stara vhodna vrata, vgradimo nova, za sabo pospravimo in nato odpeljemo stara vrata na deponijo. Stranki ni potrebno skrbeti za nič drugega, kot da ob prihodu mojstrov odklene vrata.
V kolikor so stara vhodna vrata običajna lesena vrata, je potrebno menjati tudi podboje, saj lahko le tako zagotovimo, da so tudi podboji dovolj kvalitetni in nudijo dovolj visoko stopnjo zaščite.

V kolikor že imate vgrajena naša protivlomna vrata, in bi želeli spremeniti videz vrat, pa menjava vratnega krila ni potrebna – v primeru poškodb ali pa beljenja oz prenove stanovanja ali hodnika, se enostavno zamenja lesena obloga in vaša vrata bodo izgledala kot nova.

LAHKO VRATA VGRADITE SAMI?

Gre za zelo zahteven postopek, saj je montaža vrat bistvenega pomena. Nestrokovno opravljena montaža ne zagotavlja, da bodo protivlomna vrata opravljala svojo funkcijo, zato imamo v našem podjetju profesionalne sodelavce, ki so dobro strokovno podkovani in najprej izvedejo natančno in strokovno izmero, ki je za stranke brezplačna, nato pa poskrbijo za kvalitetno montažo vrat. Samo tako lahko zagotovimo, da se protivlomna vrata ne bodo vdala poskusom raznih nepridipravov. Prav tako opravljamo strokovne servise v primeru neljubih težav z vrati, v primeru poskusa vloma ali drugih nujnih situacij pa nudimo tudi interventni servis (na voljo 24 ur na dan).

Povpraševanje po mehanski zaščiti

Zanima me:

12 + 10 =